Komentarze: 4

  1. Asia
    3/5/2017
    Reply

    U nas hitem były muffinki bananowe z forum Karmienie Piersią (autorstwa a_beatle). Z resztą do dzisiaj je robimy, mimo że mój 7latek z nietolerancji już wyrósł, a Młodej nic nie szkodzi.
    Poniżej skopiowany przepis – banany muszą być dojrzałe, a cukru można dać sporo mniej. ;)

    MUFINKI BANANOWE (lub BANANOWO-JABŁKOWE)
    Składniki sypkie:
    1 i 1/2 szklanki mąki, 1 łyżeczka sody i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szklanka cukru (może być brązowy)
    szczypta soli
    (jeśli możecie, to można dodać 3 łyżki kakao)

    Składniki mokre:
    2 banany
    1/2 szklanki oleju
    (można dodać, ale nie trzeba 1 jajko)

    Składniki sypkie wymieszać, a mokre zmiksować. Do zmiksowanych mokrych dodaję
    czasem 1 duże kwaśne jabłko pokrojone w niedużą kostkę i posypane cynamonem.
    Następnie wlać mokre do sypkich i wymieszać. Można dodać troszkę wody.
    Ta porcja ciasta wystarcza na formę mmufinkową z 12 dołkami. Piec w temp.
    180stopni ok. 20 min.
    Są pyszne. Szybko się robi, a zjada jeszcze szybciej. SMACZNEGO!!!

    • Basia "Smoczyca" Kuryłło
      3/5/2017
      Reply

      Super! Ja robię podobne, tylko jeszcze z wiórkami kokosowymi, kiedyś wrzucę przepis :)

  2. Anonim
    6/5/2018
    Reply

    Dieta bezmleczne i bezjajeczna a na końcu wspomina Pani że doskonałym źródłem wapnia są…. Jaja!

  3. Anba
    1/19/2021
    Reply

    Nie można kliknąć w Pani przepisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.