Mogą być deserem, przekąską albo dodatkiem do innego dania. W przeciwieństwie do kupnych biszkoptów, nie ma w nich żadnych zbędnych składników.
Rewelacyjnie proste i ekspresowe.
Czas przygotowania: 25 min
Ilość porcji: ok. 10 sztuk
Wiek: po 6. miesiącu
Składniki:
- 25g mąki pszennej
- 20g cukru pudru
- 1 jajko [osobno białko i żółtko]
Przygotowanie:
Mąkę i cukier puder przesiać [osobno]. Białko ubić na sztywną pianę. Cały czas miksując, dodawać powoli cukier. Dodać żółtko i chwilę zmiksować całość. Przesianą mąkę dodać do masy i delikatnie wymieszać. Nakładać do rękawa cukierniczego lub szprycy i wyciskać na blachę podłużne biszkopty.
Piec przez 12 minut w temperaturze 180 st. C. Voila!
Napisz pierwszy komentarz