Zupę zjedz, pomidorowa, twoja ulubiona – mówiła matka Adasia Miauczyńskiego.
Kogo nie zapytam o ulubioną zupę, dostaję tę samą odpowiedź. Wygląda na to, że Maria oryginalna nie będzie ;)
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Ilość: ok. 600g
Wiek: po 6. miesiącu
Składniki:
- 1 średni ziemniak
- 1 średnia marchewka
- pół pietruchy
- pół plasterka cebuli
- ok. 100g mięsa z królika
- łyżka drobnego makaronu
- pół listka laurowego
- 1/4 łyżeczki bazylii
- 150ml domowego przecieru z pomidorów
- woda
- pół łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Ziemniaka, marchewkę, pietruchę obrać, pokroić w cząstki. Razem z cebulą umieścić w garnku i zalać wodą do wysokości warzyw i gotować przez 15 minut. Dodać makaron i bazylię, gotować jeszcze 5 minut. Na koniec wlać przecier z pomidorów i tylko zagotować [nie gotować]. Usunąć ziele i liść laurowy. Osobno ugotować mięso z królika w wodzie lub na parze. Połączyć zupę z mięsem i zblendować. Przed podaniem dodać oliwę z oliwek.
Voila!
Brzmi świetnie, koniecznie wypróbujemy. Przepisy z twojej strony bardzo córeczce smakują, szczególnie krem z papryki i zupa z fasolki szparagowej i łososia :)
Bardzo się cieszę! Smacznego! ;)
Poprosimy o więcej przepisów na obiadki!! :)
Będą! :) A jak się sprawdziły dotychczasowe?