Pyszna, zdrowa i różnorodna.
Czas przygotowania: ok. 25 minut
Ilość: ok. 200g
Wiek: po 6. miesiącu
Składniki:
- kawałek łososia o wielkości ok. 3x3x1cm
- 4-5 strączków fasolki szparagowej
- średni ziemniak
- mała marchewka
- 1/3 pietruchy
- 1 łyżeczka masła
- szczypta tymianku
- szczypta oregano
- 1 małe ziele angielskie
- pół małego listka laurowego
Przygotowanie:
Warzywa obrać, podzielić na kawałki, umieścić w rondelku. Dodać przyprawy. Zalać wodą i gotować do miękkości warzyw. Usunąć ziele angielskie i liść laurowy, lekko ostudzić i przelać do blendera. W międzyczasie na parze ugotować łososia, włożyć do blendera. Całość zmiksować, dodać masło i wymieszać.
Voila!
Spróbujemy :)