Lekkie i ekspresowe danie śniadaniowe lub deserek już po 5. miesiącu życia. Pomaga wprowadzić gluten do diety dziecka i wspaniale smakuje.
Czas przygotowania: 10 minut
Ilość porcji: ok. 150g
Wiek: po 5. miesiącu
Składniki:
- 1/4 soczystej gruszki
- 1/2 dużego słodkiego jabłka
- 1/3 laski wanilii
- 1 łyżeczka kaszy manny
- odrobina wody
Przygotowanie:
Gruszkę i jabłko obrać, pokroić na kawałki, włożyć do rondelka. Laskę wanilii rozkroić wzdłuż, końcówką noża wyskrobać ziarenka i dodać do reszty składników. Wsypać kaszę mannę, podlać wodą. Gotować całość mieszając przez ok. 5 minut. Lekko ostudzić i zblendować na mus.
Voila!
Napisz pierwszy komentarz